VOLGENS OMA'S RECEPT

 

Eten is in onze cultuur geen eten. Het is samenzijn, vertellen en liefde. Zondagmiddag vijf uur werd er bij Oma met een man of twaalf gegeten. Drie keer opscheppen was niet verplicht, maar het gebeurde altijd. De smaken zijn tot op heden niet te evenaren. Ik doe een goede poging, aldus mijn vader, zoon van Oma.

 

Toko Toorop is begonnen uit liefde en passie voor de gerechten en de gezelligheid bij mijn Oma Titalepta thuis. Bij mijn Oma werd altijd gekookt en vooral veel gegeten door de hele familie Toorop.

 

 

 

ZOALS BIJ OMA THUIS

 

 

Het drinken van een glas stroop susu terwijl de lucht van Camel sigaretten en sayur buncis en krupuk nog in de lucht hing. Het hele dagen koken, van opstaan tot slapen gaan. Van maandag tot zondag. Vriezers vol, koelkasten vol, wadjans vol, oven vol, kast vol, buik vol. Het was een feest. De zondagmiddag was een feest. De logeerpartijen van wekenlang waren een feest. Bezoek aan de vele Pasar Malams was een feest. Genieten van de dagen. Om negen uur 's ochtends de fles cola al openen om vervolgens drie risolles op te eten. Verwend kwamen wij thuis om vervolgens weer te verlangen naar de zondagmiddag. Een tijd waarin ik mij maar al te bewust was van het feit dat het wellicht zo afgelopen kon zijn.

 

Zoals Oma in de keuken stond, een snufje van dit, een bumbu van zus, een sambal van zo, vergeet ik nooit meer. Met grote verbazing kon ik er niet bij hoe deze gerechten zoveel smaak konden hebben. Terima kasih voor al die belangrijke lessen, die blijkbaar diep in mijn hersenen zijn blijven liggen. Zo'n moment waarin ik een sambal maak en eigenlijk niet meer weet wat ik erin doe,  herinnert mij weer even aan toen.

 

Selamanya di hati

 

 

 

TOKO TOOROP

 

Het eten bij oma is in mijn geheugen blijven hangen en ik zocht naar een manier om de traditie voort te zetten. Ik wil het graag delen met anderen en ze vooral laten proeven. Begonnen als cateraar en nu ook een toko erbij. Samen met Ed(ward) van Dalen bestier ik het bedrijf.

 

 

 

Wat wij tof vinden?

 

Dagelijks zijn wij bezig met het opzoeken van de grenzen in de Indische keuken. Proberen andere bereidingstechnieken te gebruiken dan je verwacht of kent. Dat resulteert bijvoorbeeld in onze nu al bekende buikspek.

 

 

 

Kom lekker eten bij

Toko Toorop

 

Laat u verrassen door onze keuken en schuif aan in onze winkel in Rotterdam aan de Abraham Kuyperlaan 112B.

 

Selamat Makan

Contact

Abraham Kuyperlaan 112B

Rotterdam

 

 

MAIL

 

Openingstijden

di t/m zo 17:00 - 21:00 uur

maandag gesloten

 

BEL